Roger Van Buuren: Bird & Bird

Roger is met ruim 20 jaar ervaring gespecialiseerd in project finance in de Energy & Utilities sector en daarnaast acquisition en real estate finance. Eerder werkte hij als finance advocaat bij verschillende vooraanstaande Nederlandse advocatenkantoren en bij ABN AMRO Bank. Recentelijk is hij teruggekeerd naar de advocatuur als partner bij Bond Advocaten, waar hij kredietverstrekkers en kredietnemers adviseerde bij financiële transacties.
Bij Bird & Bird zal Roger zowel de Nederlandse als de internationale Finance praktijk verder ontwikkelen.

Roger is thuis in alle vormen van financieringen en de daarbij behorende zekerheden. De focus ligt daarbij vooral op vastgoedfinancieringen (zowel property investment als property development), overnamefinanciering en projectfinanciering (met name in de renewable energy sector).
Roger heeft verschillende GROTIUS opleidingen gevolgd en geeft regelmatig cursussen over verschillende juridische onderwerpen.
Roger woont met vrouw en drie kinderen in Utrecht. Hij is een fanatiek wielrenner en houdt erg van de Italiaanse cultuur en geschiedenis en de stad Rome. Uiteraard spreekt hij naast Engels en Nederlands (redelijk) vloeiend Italiaans.