Studiemiddag Zon op Dak

Op 25 november 2022 organiseerde Holland Solar de studiemiddag Zon op dak voor juristen. Ruim 50 juristen van zonne-energiebedrijven, advocatenbureaus en banken kwamen samen om met elkaar in gesprek te gaan over juridische belemmeringen bij de realisatie van zon op dak projecten en samen te zoeken naar oplossingen.

Sprekers waren onder andere juristen van Eversheds (Michel Chatelin, Max van Drunen), PwC (Raymond van den Berg), QCM (Joris van der Bunt) en Cor Alberts (Soleila/Solarfields). Namens RenewabLAW leverde Jan Albert Timmerman een bijdrage. Stephan Sluijters (Ploum) modereerde de middag.

Het enthousiasme en de passie voor deze onderwerpen waren duidelijk merkbaar bij sprekers, maar zeker ook bij de aanwezigen in de zaal. De verwachting is dat deze studiemiddag een eerste stap is geweest in het opzetten van verdere samenwerkingen voor het in de praktijk brengen van de zaken die behandeld zijn tijdens de studiemiddag.

De bijdrage die RenewabLAW aan de studiemiddag leverde had betrekking op het ‘split incentive dilemma’ wat betreft zon op dak. Deze presentatie is hier te downloaden.