StoredEnergy; de plaatsing van een 120 kWh batterij bij een sportclub

StoredEnergy is een adviesbureau op het gebied van duurzame energieopslag. Als onafhankelijke experts met toegang tot alle opslagtechnologieën, waaronder: lithium-ion, flowbatterijen, zoutwaterbatterijen en waterstof, adviseert zij particulieren, bedrijven, overheden, wind- & zonneparken en investeerders.
In het najaar van 2019 plaatste zij bij tennisclub LTC Triomf uit Bergschenhoek een grote batterij voor zonne-energie. Dit in het kader van een project dat in samenwerking met de SportInnovator en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werd uitgevoerd.

Overdag wordt de overtollige zonne-energie uit 152 zonnepanelen opgeslagen in een grote batterij. ’s Avonds, als de baanverlichting aan gaat, komt de stroom uit de batterij. Daarmee is de tennisvereniging de eerste amateursportclub van Nederland met een batterij die lokaal opgewekte zonne-energie opslaat voor later gebruik. Het doel is om te testen wat de kansen van energieopslag zijn voor de verduurzaming van sportaccommodaties.

RenewabLAW heeft StoredEnergy geadviseerd bij de totstandkoming van de samenwerkingsafpraken.

Meer info: https://storedenergy.nl/