Coöperatie Zonnepark Welschap: de ontwikkeling van een grootschalig postcodeproject

Vliegbasis Eindhoven had het idee voor de realisatie van een zonnepark op een braakliggend stuk terrein. Met dit idee zijn lokale energie-coöperaties en andere partijen aan de slag gegaan. In gezamenlijkheid is onderzocht of het technisch, economisch en organisatorisch haalbaar is om op deze locatie een zonnepark te bouwen. Uiteindelijk hebben de lokale energiecoöperaties en -verenigingen (040energie, Best Duurzaam, KempenEnergie, O3energie en Veldhoven Duurzaam) de handen ineengeslagen om Zonnepark Welschap te realiseren op een perceel van 2,5 hectare met ongeveer 11.000 zonnepanelen.

Inwoners en kleine bedrijven in een flink aantal postcodegebieden rond Vliegbasis Eindhoven kunnen deelnemen aan het project dat met de regeling verlaagd tarief collectieve opwek is gestructureerd. Het gaat om delen van Eindhoven, Veldhoven, Oirschot, Oost-, West- en Middelbeers, Eersel en Best. 850 deelnemers kunnen meedoen en het park heeft financial close bereikt en wordt verwacht in maart 2019 operationeel te zijn.

Jan Albert Timmerman heeft het bestuur van Coöperatie Zonnepark Welschap juridisch ondersteund op die aspecten waar kennis tekort schoot.

Meer info: https://zonneparkwelschap.nl/